Pennut varattuja

B-pentueen pennuilla on nyt kaikille kodit varattuina. Seuraavat pentusuunnitelmat  ovat Hertalle ja ne menevät ensi vuoden puolelle.

 

Pentuekuulumisia

Valitettavasti lauantaina menetimme kauniin pienimmän tyttöpennun. Tytöllä olisi ollut kaunis sydän merkkaus selässä ❤59039501_2370219903260441_7513377670340542464_n

Tällä hetkellä meillä siis on kolme pentua jäljellä, kaksi narttua ja yksi uros. Kaikki syövät ja kasvavat sekä ovat virkeitä, ainakin toistaiseksi. Kovin pieniähän nuo vielä ovat, joten eletään päivä kerrallaan. Toivotaan, että kolmikko selviää!

Kolmikolla on nyt työnimet valittuna:

Anselmiina syntymäpaino 94g

Tutu syntymäpaino 100g

Freddie syntymäpaino 111g

Kaikilla painot nousevat tasaisesti, tytöillä hitaammin kuin Freddiellä. Alla hieman kuvia pennuista.

Tyynen pennut

Tyynen lämmöt laskivat eilen  klo 18:30 ja yö menikin läähätellessä ja välillä pedatessa. LÄmmöt olivat vielä 4 aikaan aamuyöstä melko matalat, joten torkahdin hetkeksi. Heräsin klo 5:30 kun Tyyne vinkaisi. Lattialle oli syntynyt hyvin pieni eloton pentu. En sitä alkuun pennuksi edes tajunnut, vaan luulin Tyynen ulostaneen. Pennun mukana oli myös istukat päivineen. Painoa näillä kaikilla yhteensä oli 32g, eli todella pienestä oli kyse.

Jäimme odottelemaan supistuksia, mutta niitä ei kuulunut. Saimme ajan varattua eläinlääkäriin jonne suuntasimme klo 9:15. Tähän asti Tyyne oli kotona ollut rauhassa, mutta matkan ajan se läähätti kovasti, tärisi ja vinkui. Eläinlääkärissä oli synnytyskanavassa havaittavissa kaukana pentu kuolleena, jota ei voinut auttaa pihalle. Siispä tehtiin sektio. Sektiossa syntyi 3narttua ja 1uros. Lisäksi kohdussa oli yksi muumio sekä yksi kuollut pentu; nämä lähetettiin Eviraan tutkittaviksi.

Kaikki pennut ovat todella pienikokoisia 90-110g painoisia. Erityisesti yksi narttu on todella heikkokuntoinen. Pienestä koosta johtuen, niiden selviäminen on myös auki. Tämä tarkoittaa myös sitä, että joudun käytännössä elämään pentulaatikossa ja autan pentuja kerran tunnissa nisille.

En siis kykene tilannepäivityksiä jatkuvalla syötöllä tekemään valitettavasti. Pennuista kiinnostuneisiin olen yhteydessä, kunhan meillä arki alkaa rauhoittua ja pentujen tilanne selviää.

Huonoja uutisia Hertan kohdalta

Valitettavasti tällä erää Hertalle ei ole tulossa pentuetta. Hertan juoksuja odoteltiin silmä kovana ja 12.4 illalla Hertan omistaja huomasi haaleaa vuotoa. Alkuperäinen suunnitelma oli ottaa progetestejä ja määrittää siten oikea astutusajankohta. No sattuipa sitten niin mukavasti, että pääsiäispyhät tulivat ikävästi väliin, joten emme pystyneet progeja ottamaan. No siinä sitten pähkäiltiin ulkoisia merkkejä. Tiistaina otatimme sitten progen ja lähdimme sulhasta tapaamaan. Sulhanen oli ihastuttava ja leikkisä tapaus. Sulhanen tykkäsi kovasti kyllä Hertasta, mutta nähtiin heti, että tärpit eivät ole käsillä. Olimme varmoja, että tärpit ovat loppuviikosta. No tiistain progen tulos saatiin sitten keskiviikko aamuna ja se olikin yllättäen jo 16.9 eli peli menetetty niin sanotusti. Oli kyllä järkytys, kun niin kovasti pentuetta odotettiin ja minä joka yleensä olen hätähousu, olinkin nyt auttamatta myöhässä. No oppia ikä kaikki!

Tilanne tarkoittaa nyt sitä, että meillä on seuraavat pentusuunnitelmat vasta vuonna 2020.

Tyyne jakselee hyvin, pennut melskaavat kivasti mahassa. Vielä hetki, niin pennut ovat maailmassa. Todennäköisesti Tyynen pennuille on kodit jo valmiina, mutta päivittelen tilannetta kun vain ehdin pentujen synnyttyä.

Vilille RTK3

Pitkänä perjantaina sain mukavia uutisia Vilin suunnilta. Vili ja Tuuli kävivät rallytoko kisoissa ja saivat kolmannen tuloksen VOI-luokasta pistein 92. Seuraavaksi sitten Vili nähdään mestari luokassa!

Paljon onnea Tuuli ja Vili!

 

57280451_1225584860929532_6399496512216236032_n
Kuva: Johanna Uotila

 

Tyynestä sen verran, että tänään on vuorokausia 49 ja painoa sillä on 9.9kg. Eilen ensimmäisen kerran tunsin pentujen hentoisia potkuja vatsan lävitse. Toivotaan, että loppuodotus sujuu kaikin puolin hyvin!

Ultra uutisia

Tyyne kävi tänään ultrassa ja pentujahan sieltä löytyi! Eläinlääkäri löysi 4-5 pentua, mutta kyseessähän on suuntaa antava arvio. Joka tapauksessa kivan kokoinen pentue luvassa. Kaikki näytti hyvältä. Painoa Tyynellä oli eläinlääkärin vaa’alla 8.5kg tässä vaiheessa.

Nyt sitten jännitetään toukokuuhun 🙂

Hertan juoksuja vielä odotellaan myös alkavaksi 🙂

 

Tyynen kuulumisia

Täällä eletään jännittäviä aikoja! Nyt on kulunut 22vrk astutuksesta ja tänään soittelinkin eläinlääkäriin varatakseni ultran. Ajan sain ensi viikolle, jonka jälkeen nähdään onko pentuja matkassa vai ei. Pentukyselijöitä en ole unohtanut ja otan teihin yhteyttä, kun ultraus on tehty. Toki päivitän tilanteesta katsauksen myös tänne! Hertan juoksuja vielä odotellaan.

Tyynen olemusta tässä on luonnollisesti tutkailtu ja sen käytöksessä ja olemuksessa olen huomannut joitain merkkejä. Tyyne on tosi huomionhakuinen ja se on alkanut välillä kiljumaan, mitä se ei normaalisi tee. Se siis kiljuu innoissaan mm kun joku tulee meille. Vähän sitä närästi myös yhtenä päivänä ja nieleskeli paljon. Nyt sen ruokahalu olisi mieletön, mm kurkun palaa sille antaessa meinasi käsi mennä samalla. Nisät ovat hieman turvoksissa ja aavistuksen vatsakin. Taavi on haistelee säännöllisesti kiinnostuneesti Tyyneä myös. Paino oli astutuksen aikaan 8.3kg ja tänään 8.5kg eli ei huomattavaa eroa siinä. Valeraskaushan on täysin mahdollinen, mutta pidetään peukkuja että olisi pentuja masussa!

Tyynen lemmenloma

Tyyne on astutettu 4.3 Davella (Chirpy Superhero). Tyyne tapasi Daven ensimmäisen kerran helmikuun puolella ja ne tulivat keskenään jo tuolloin hyvin toimeen. Nyt juoksujen aikaan nuoripari leikki innokkaasti ja kaikki sujui hyvin.

Peukut pystyyn, että meille tulisi pentuja parin kuukauden kuluttua! Hertan juoksuja vielä odotellaan.

Dave on kerrassaan ihastuttava leikkisä herrasmies! Dave on myös hyvä harrastuskoira ja se onkin agilityvalio sekä rallytokosta myös RTK3

Yhdistelmä jalostustietokannassa:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI12662/14&ReknoI=FI19535/13

Tässä vielä kuvia nuoresta parista:

Pentue tapaaminen

16.2 Matkasimme Kangasalalle, jossa kävimme ensin aidatulla alueella leikkimässä ja sen jälkeen suuntasimme Koirapalvelu Taidogas- hallille. Kiitos Colan ja Vilin omistajille hienoista järjestelyistä!

Mukana tapaamisessa oli Tyyne ja a-pentueesta Hertta, Vili ja Zorro sekä A-pentueen isä Cola. Myös Colan toisesta pentueesta Zero oli matkassa mukana.

Tässä hieman kuvia tapaamisestamme. Kuvat: Elina Savenius